Registration for this event has been suspended.

Home

The U.S. Consumer Product Safety Commission (USCPSC) is pleased to invite you to its annual Buyers and Sourcing Professionals International Training Seminar in Shanghai on March 13, 2018 at the Shanghai Marriott City Center. Over the past several years, these trainings have provided excellent opportunities for government representatives to share latest information on important product requirements and standards, and for industry to share their insights and experiences for the benefit of consumer safety.

The training is free of charge and will have simultaneous translation. Lunch will not be provided. If you have responsibility for sourcing consumer products and face the challenges of ensuring sound, purchasing decisions, you won’t want to miss these opportunities.

REGISTRATION FOR THIS EVENT IS OFFICIALLY CLOSED.

Agenda

Day 1

8 AM

8:30 AM

Arrival & Registration

8:30 AM

9:15 AM

Welcome & Introduction

Crosscutting Data

9:15 AM

60 mins

Keynote Address: Industry Perspectives on Best Practices for Ensuring the Next Popular Product Doesn't Become the Next Recall

10:15 AM

45 mins

Overview - U.S. Framework/CPSIA

11 AM

45 mins

Overview - EC Framework/Regulations/Directives; Data: RAPEX

11:45 AM

15 mins

Key Take-Aways; Q&A

12 PM

1 PM

Lunch Break

Toys, Electronics, and Electrical Products/Special Topics

1 PM

90 mins

Toys and Electronics - Overview of U.S. Requirements; EC Requirements; Q&A

2:30 PM

15 mins

Break

2:45 PM

30 mins

EC Classification of Products as Toys for Children (Or Not)

3:15 PM

45 mins

Focus on F963-16 and F963-17 Updates; Q&A

4 PM

15 mins

Key Take-Aways; Q&A

4:15 PM

35 mins

Special Topics: Case Studies: Trends, Challenges, Q&A

4:50 PM

5 PM

Closing Comments

Textiles/Apparel/Special Topics

1 PM

75 mins

Textiles/Apparel-Overview of U.S. Requirements; EC Requirements; Q&A

2:15 PM

15 mins

Key Take-Aways; Q&A

2:30 PM

15 mins

Break

2:45 PM

65 mins

Special Topics; Q&A

3:50 PM

10 mins

Q&A; Break

4 PM

50 mins

Special Topics; Q&A

4:50 PM

5 PM

Closing Comments

Speakers

  • Jacqueline Campbell (Senior Textile Technologist, Directorate for Engineering Sciences of U.S. Consumer Product Safety Commission)

    Jacqueline Campbell

    Senior Textile Technologist, Directorate for Engineering Sciences of U.S. Consumer Product Safety Commission

    Read Bio
  • Carrie Egan (Vice President of Global Procurement Services at Pier 1 Imports)

    Carrie Egan

    Vice President of Global Procurement Services at Pier 1 Imports

    Read Bio
  • Kaleena Fenno (Senior Manager of Product Integrity at Pier 1 Imports, Inc.)

    Kaleena Fenno

    Senior Manager of Product Integrity at Pier 1 Imports, Inc.

    Read Bio
  • Alan Kaufman (Senior Vice President, Technical Affairs at Toy Industry Association)

    Alan Kaufman

    Senior Vice President, Technical Affairs at Toy Industry Association

    Read Bio
  • Paolo Lavaggi (Legal Officer on Safety of Products at European Commission)

    Paolo Lavaggi

    Legal Officer on Safety of Products at European Commission

    Read Bio
  • Liping Li (Regional Product Safety Specialist, Beijing, Office of International Programs at U.S. Consumer Product Safety Commission)

    Liping Li

    Regional Product Safety Specialist, Beijing, Office of International Programs at U.S. Consumer Product Safety Commission

    Read Bio
  • Jürgen Vogelgesang (Policy Officer on Toy Safety at European Commission)

    Jürgen Vogelgesang

    Policy Officer on Toy Safety at European Commission

    Read Bio
  • Steve Williams (International Program Manager, China, Office of International Programs at U.S. Consumer Product Safety Commission)

    Steve Williams

    International Program Manager, China, Office of International Programs at U.S. Consumer Product Safety Commission

    Read Bio

Documents

Menu